Summa sidvisningar

söndag 11 december 2011

De 2 första decemberveckorna

Tiden har gått väldigt fort. Skrivjobbet har kommit igång på allvar och det flyter på som det skall.
Här är min arbetsplats på kvällen

Dagarna delas upp och man får passa på att njuta av solen en stund på dagen. Dagen börjar med en promenad för mig med hundarna, oftast på stranden. Sen upp och en kopp kaffe, hundarna får mat och dags och starta datorn.

Hundarna har anpassat sig snabbt till att åka hiss från 12:e våningen, gå en bit uppför gatan innan de får göra sina behov. Här släpper de flesta lös sina hundar så det finns mycket och se sig för på trottoarer och gator. Ullis löper så hon har haft kavaljerer som kommit och uppvaktat, men blivit bortmotade av Izzie som inte vill se några gatuhundar  i familjen. Några renrasiga hundar finns också, men till större del är det blandraser av diverse modeller.

En promenad över till andra sidan vägen för att handla lite matvaror och ett stopp för öl och tapas.
Öl och tapas, näst sista "semesterdagen"

Första dagen började vi också att leta efter bromsbelägg och hittade då en KIA försäljare i Marbella. Vi åkte dit och efter en lång stund så fick vi beställt delar, dessa skulle komma dagen efter och de skulle ringa när delarna var där. Hm, priset var väl inte heller det billigaste, dubbelt upp mot hemma och vad jag hade hunnit och se i någon onlinebutik på nätet. Så hem igen och jag letade lite till. Tog kontakt på Spanienforum som är superbra. Här fick jag lite tips på vad det kan finnas för butiker men hittade inte direkt någon utav dom.
Utsikt ner på gatan från balkongen
Istället hittade jag http://www.centimetroscubicos.net/ som vi försökte ringa till. Det gick väl sådär med lite blandad spanska, engelska. Bättre och åka dit, inte långt då det ligger i Fuengirola. Vi var där strax innan 18, försäljare där kom ut och kikade på bilens bromsar och sen in och gjorde beställningen. Delarna skulle finnas där efter klockan 9 dagen efter! Priset, ja, det halva mot KIA butikens...!! Än idag har inte KIA i Marbella hört av sig om att delar har kommit, så dom kan dom få behålla.
En tur upp mot Mijas, utanför Fuengirola och vi hittade ett stenbrott där hundarna fick springa lösa.



Izzie har shreköron

gott och spinga efter flera dagar biltur

Utsikt ner mot Fuengirola


Varmt och gott

Återplantering i stenbrottet med spanska tallar

Dagen efter hämtades bildelar och bromsbeläggen byttes här ner ute på gatan. Nu är KIA-FIA glad igen...som hon blev döpt till på vägen ner.
Dagen börjar närma sig solnedgång....

                                                     Solnedgång 28 november 17.45

                                                 Morgonen 30 november kaffe på balkongen

Vi har 3 barer/restauranger precis intill, vet inte hur maten är där ännu för vi lagar maten i lägenheten. Något vi investerade i var en liten ugn, då det inte fanns i lägenheten. LIDL hade den första veckan ett erbjudande på en liten ugn för 39€ så det fick bli en sån. Den har vi hunnit och använda mycket redan nu. Både till revben, kyckling och värma bröd i. Får väl bli ett litet bullbak någon dag innan jul.
Ugn från LIDL invigs med "färdigpizza"
....fortsättning kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar