Summa sidvisningar

söndag 25 december 2011

19 dec - 24 december

Ja, nu har det gått en hel vecka igen. Tiden går fort och snart är det jul. Här känner vi inte något av julruschen. I affärerna märks det inte heller. Inga köer, lediga parkeringar lätt o hitta nära affären mm. Helt annat än hemma. Vi har inte ens en tomte här i lägenheten så det känns inte helt juligt. Kustradion på svenska och även andra kanaler spelar julmusik, så liiite jul är det.  Kände inte för att pynta i år och så får det bli. Skinka, dopp i grytan och rispiroger, julmust ska det bli i alla fall.

Tisdag är det stor marknad som jag skrev i Fuengirola, här finns kilometervis med marknadsstånd, så det finns säkert något som man faller för inhandlar.
Här kommer några bilder från marknaden 20 december:


En av marknadsgatorna i Fuengirola 20 december, en del fryser och har varma kläder, andra går i shorts o t-shirt?!

Mycket folk men inte svårt och ta sig fram

Bling-bling, ett av dom

Blommor och kläder samsas på marknaden

Fröjd för ögat är frukt och grönsaker
En kopp kaffe på en av dom lugnare tvärgatorna efter marknaden

Dagens skörd från marknaden.....
Nja, inte helt så nyttigt alla gånger....Napolitano färskbakad från Mercadona

Vi har småttingar som också vill ha fika






Kaffe har vi inte lyckats och hitta än så länge som är gott....så nu kände vi ett desperat behov av Mijaskaffe, den är värd sin tur upp i bergen, 2 koppar cappucchino 3€ blir cirka 27 kr.


Först var det fotbollsmatch för hundarna i stenbrottet Mijas, här en liten extra hund som ibland är där uppe
Mijascappuccino (bilden vägrar och rätta sig till rätt vinkel....)


2 kaffenjutare i solen
Utsikten från vägen vid caféet, kolla in poolen rätt fram! Vilken utsikt dom har!

Så här heter det lilla stället som vi hittat
Gränd mitt emot caféet

Vad har vi gjort mer tro, jag har ju jobbat under veckan som gått, så en välbehövlig? julvila är på plats. Mja, kan väl inte påstå att man känner av samma press som hemmavid att allt skall vara "perfekt" för julen...Det blir jul i alla fall och man är ledig, eller hur? Om man nu inte jobbar förstås...som mina kära f d kollegor på Kungälv och dom på Hemtjänsten i Ellös (med flera...)....Vissa jobb är ju dygnet runt, året om oavsett om det är jul eller inte.

Här kommer en bildkavalkad på en av morgonpromenadernas soluppgångar....Solen kommer upp snabbt när den väl dyker upp i havsremsan...Njut av den vackra solen!
22 december klockan 8.24


Solen på väg 22 dec kl. 8.37

Klockan 8.39

Klockan 8.40

Klockan 8.42
Klockan 8.45 nästan uppe över kanten....sen går det fort upp och dagen är här!


Här ett bord som är ett gediget hantverk, på en av turerna i affärerna och ett rosa kök som faller en av döttrarna i smaken....

Den är vacker, men kanske inte nåt som platsar hemma precis.
Rosa köksbänk...fanns även kallgrön, orange mm.
Jag vill ju ha rispirog till min skinka, men hopplöst och hitta och det som fanns i Skandinaviska affären då vi var där var potatispiroger...inte alls samma sak. Sen försökte vi hitta rågmjöl, men hittade inte något sådant utan det blev ett paket som var typ "färdigmjölblandning" för att baka bröd. Testar, så får vi se.
Innan vi åkte hem så hann vid med och besöka Niel och Hayley på Eazy Daze....en pub nere i hamnen: Här intogs vi en wrap med kyckling och en stor öl. Njöt av lugnet inför jul.
Vi har också hittat en bra bankomat i Euroshopen med bra valutakurs, just nu 8.98 för 1€, så det är det billigaste som vi hittills kommit undan med per €. 
Puben i hamnen med trevliga ägare eftermiddag 23 december
JAAA, nu har vi inhandlat en Lidl espressomaskin också, och det blir spännande och få se vad den kan klara av.  Köpte hela bönor trots att vi inte har någon kaffekvarn än, men det kommer en när vi hittar någon...
Nu hem och prova maskinen....juppiii! Kaffe är livets dryck....eller?
Lidl hade espressomaskin för 55€, = 495:-  som får bli vår julklapp!

Aah, här är resultatet, inte illa och GOTT var det...Lidl har också vispgrädde spray som e ok.
Tiramisu i bakgrunden fick vi till fikat....mmmmm.


Risgröten kokades senare på kvällen  och under tiden ugnsstekte vi också revben i påse, dessa blir sååååå goa, mums...
Ja, så fick jag i alla fall gjort 8 st piroger till bara mig...gott. Så här ser dom ut. Äts egentligen med äggsmör men jag vill ha skinka på mina piroger.

Karelska rispiroger á la Spain....hemmagjorda och godkända av mig!
 Ja, nu börjar kvällen 23 december nalkas mot julafton....och givetvis firade vi in den vid 12-slaget med en skinkmacka. Skinkan som hade fått åka med från Hemköp i Ellös ner till Spanien, färdigkokt, lätt som en plätt o griljera i vår "Lidl" ugn....och vi firade även Christoffer som fyllde år...
Dopp i grytan med brunkål, rispirog, julmust och finsk senap! Natti natt....
Julaftonsmorgon sovmorgon....gott. Morgonpromenaden blev först vid 11-tiden. Sen kaffe, mmm.
Gröt till frukost. En tur till Marbella där vi hittade ett stort köpcenter, och hittade en liten kaffekvarn, så att vi kan få färskmalet kaffe till vår lilla espressomaskin.....
En stunds prat på Skype med resten av familj och släkt i som är hemma i Sverige, de fick låna lite sol under julaftonsdagen av oss, vi har ju mängder av det så vi delar med oss.
Liten julmiddag med dopp i grytan och piroger, revbenspjäll, ost mm.
På kvällen tittade vi på film på datorn och när klockan var närmare 23.45 åkte vi en sväng till Fuengirola. Där var det inte sååå mycket som man hade tänkt till uteliv, mest på diskoteksgatorna faktiskt. Försökte få med julgranen på torget på en bild, men det lyckades inte så det får bli en kvällsrunda dit igen, den är originell.
Ja, nu var det en hel del denna gång, blir mycket när man sparar en hel vecka, men tror inte kanske att alla veckor blir så fullmatade med bilder.

Idag är det Juldagen, då de firar jul här nere, pubarna håller öppet. Första dagen då det är mulet, solen skymtar fram då och då...men vi ska inte klaga, som haft sol hela månaden.
Feliz Navidad till Er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar