Summa sidvisningar

söndag 18 december 2011

Söndag 18 december

Nu har vi börjat närma oss jul, men inte har vi någon "julstress" inte. Inte ens en tomte har vi fått med oss. I affärerna finns det en hel del, men ingen har hittat hit än...
Vi har hunnit med att besöka marknader x flera, loppis i Fuengirola som var enorm, fast där köpte vi inget. Vi kikade in i den Skandinaviska butiken, en grädde till kaffet blev inköpt, inget annat. Här finns varor från Sverige, Finland, Danmark o Norge, ifall man skulle sakna något speciellt. Men vi hittade också mycket varor från norr i affären Euromarket, som hade kaviar från Klädesholmen!. Här köpte vi också "danska" räkor, cirka 59:- kg så gott som färska, dvs sådana som vi har hemma, (inga langostinos), goa var dom i alla fall. Mills majonnäs från Norge och baguetter förstås till räkorna.
Finns fler affärer som har varor som vi vill ha, Mercadona har till exempelvis knäckebröd, det får vi ju ha till Izzie som städar upp hundmatskålarna efter att dom har ätit. Då får hon som belöning en bit knäckebröd.

Tapas här hemma har det blivit med diverse ostar, egentligen inte så mycket smak i dom så som vi är vana vid, skivas i tunna skivor, oliver, lite tunna skivor baguette o ett litet glas vino tinto, nåja det var nästan en middag det. Mycket grönsaker och frukter har vi handlat. Gott att steka champinjoner och lök, till detta lite grönmögelost och pasta blir gott.


Vår lilla ugn har vi använt mycket. Vi har grillat kamben, i stekpåse med kryddor som medföljer, jättegott. Kamben är inte så dyr mat här, cirka 32 kr/kg och det är riktigt gott kött. Kycklinglår inköptes här om dagen stora bautalår, något mellan kyckling och roaster kanske, 5 st sådana färska för 40:-, blev till 3 middagar. Baguetter 3 st ungefär som dom långa hemma, för 1,20€ cirka 11-12 kronor, oftast varma....
Bensinen kostar cirka 11,80 litern, för 95 oktan, så det är billigare än hemma.

Vi gjorde en kvällsutflykt en dag till en kulle ovanför vårt, en liten bit upp, och tog med middagen, grillade kamben, bagetter och Miguel...utsikten är inte fy skam för en picknick.
Höghuset till vänster, där bor vi, utsikten från ödehuset

här är ett öde hus längst upp på toppen, där vi har varit några gånger

12 december strax innan 18, picknick vid ödehuset
Till Mijas har vi varit några gånger också, men än så länge ingen Mijas kaffe....Kaffe är det förresten inte så lätt och hitta något med bra smak på, det har mycket kaffe i pulversorter, men inte det som vi vill ha...snyft. Men vi får leta lite till, nån måste ju tycka om gott kaffe här nere oxå?

Hundarna gillar och springa uppe i Mijas stenbrott....och här finns även lite "skog" och gå i.

Marknaden i Fuengirola skall vi åter till på tisdag. Då får mer frukt och grönsaker inhandlas då det börjar och ta slut. Tycker nog att den blivit större jämfört med vad jag kommer ihåg från förra året. Jeans från 10-15€, leggings runt 4€, massor med väskor, smycken, och annat som hör till...riktigt kul tidsfördriv och gå och titta.
Har inhandlat 3 saker som går iväg med post till Sverige till barnbarnen men vet inte om dom hinner fram till jul, de får väl komma i mellandagarna som en extra bonus istället.
Till flickor finns massor av roliga och fina saker, men till pojkar tycker jag det är dåligt med.
Leksaker finns men det finns ju samma saker hemma, så kläder är väl det som man tittar mest på.

Strandpromenader blir det dagligen, varje morgon och någon gång även på dagen...


Jag har även hunnit och göra en liten blog/hemsida till en engelsman som är snickare, så att han kan visa upp lite bilder på vad han gör för något och förhoppningsvis få mera jobb. Jag tyckte det räckte med en liten sådan sida till att börja med, gratis sådan, så att man kommer igång. Köpa domännamn etc. kan man ju göra sen.  www.pwreforms.blog.com.

Ja, det får väl räcka för denna gång, och till marknaden får jag ta med kameran nästa gång och visa lite från den....hasta luego för denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar