Summa sidvisningar

tisdag 29 november 2011

Söndag 27 november

Vi sov en stund på en tapp efter dessa betalvägar på franska sidan och körde sen vidare, mot Spanien. Nu var det inte så långt kvar till gränsen, och efter att passerat Bourdoux där det inhandlades ett lokalt vin på en tapp...så var vi på väg mot Bayonne och Biarritz på 0-time. Här var det småvägar och mycket vackert. Hus byggda som man ser i alperna. Vi stannade inte utan tog lite bilder från bilen.
Alplika hus i Bourgone ner mot Bayonne o Biarritz
Surfparadis i Biarritz, såg inte så lockande ut idag

Nu äntligen var vi vid spanska gränsen -mot San Sebastian och sen Burgos. Här kom solen fram och värmen! Nu åkte solglasögonen på och jackan av, såpass var skillnaden mot Frankrikes del.
Äntligen skyltar som visar att vi närmar oss o BLÅ himmel

Gränsen till Spanien



Här får solglasögonen plockas fram

Stopp för en cappuccino och en stor maffig napolitano med chokladfyllning....men forst ut med hundarna och ge dom lite vatten.
Värme och sol!


Tanken var att vi skulle stanna någonstans runt Burgos, för att se om man kunde fått tag i bromsbelägg, men vi körde vidare. I Burgos området  finns "klippiga berg" och här visar dom verkligen konsten att kunna bygga vägar och broar!
Massivt bergsområde

Gamla stenruiner från gamla borgar?




Maffiga byggen hela vägen ner över bergen. Väl värda att betala en slant att åka på!


Vi bestämde oss för att köra ända ner till Calahonda Mijas Costa och byta bromsbeläggen där. Bromsar fanns men de skrapade och lät så bästa vara att köra på större vägar så vi programmerade om GPS:en till även betalvägar. Här i Spanien var vägtullarna ungefär på 3,50€ , 1,50€....
Vi stannade på ett väghostel där vi fick sova i säng, duscha och byta kläder. Hundarna fick smaskens från hotellpersonalen, nykokta ben från anka som var så möra att de bara kraschade sönder. Mums verkade dom tycka att det var.
Etappen idag runt 85 mil. Har inte skrivit upp exakt, så det blir på ett ungefär. Nu är det inte långt kvar.
Spanien är väldigt vackert, så tycker även vår "Ferdinand".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar