Summa sidvisningar

måndag 28 november 2011

Resan ner till Spanien

Nu gör vi vår resa till varmare breddgrader över vintern. Här kommer jag att skriva lite då och då om vad som händer här nere och lägga in lite bilder. Vi, det är jag och maken, skriver T och G i texten för att inte helt skylta med att vi inte är hemma men det vet väl alla berörda, (vi har ordnat med husvakt och låst grind, kamera)....2 hundar har vi med också, Izzie och Ullis. En Kia Carnival 2001 är vårt färdmedel ner. Jag skall jobba på distans så som jag gör hemma, men nu från annan ort, det ska bli spännande och få testa något helt annat över vintern.
Nu skriver jag lite här och lägger in bilder allt eftersom....

Dag 1 fredag 25 november
Klara och färdiga....
Hm, blev ingen plats över för hängmattan....och sova i.

Ullis och Izzie redo.
De får samsas längst bak, tyvärr ingen bur men har aldrig haft nån.



Idag kom vi äntligen iväg vid 14-tiden. Första stoppet blev vid brevlådorna, vi träffade grannen och sade hejdå en sista gång, fast kram hade han ju fått dan innan, o så kom jag på att nåt saknas.......G hade glömt fiskespöna, så det var bara och vända tillbaka och hämta dessa. Turen gick sen ner mot Göteborg och ett kort stopp vid Bäckebol för att inhandla en liten vattenkokare på Claes Ohlson, lagom för att göra 2 koppar kaffe i bilen.
G körde fram till strax nedanför Varberg där hundarna fick en snabb rastning. Jag tog över ratten och färden fortsatte mot Helsingborg. Framme vid färjan så skulle vi följa spår 6, javisst, det gick ju bra, men sen blev det bara bokstäver o mörkt hade det hunnit och bli...men var fanns färjan? Jag körde framåt men korsade över några filer...inga andra bilar just där då...men en sur gubbe som stod och vinkade vid högersidan, honom såg väl inte jag. Backade tillbaka och följde hans viftningar. Nu hamnade vi i rätt kö och kom med färjan till Helsingör. Uppe på båten blev det snabbmacka och dricka, vi hade ju inte ätit sedan frukost....men var egentligen inte så hungriga. Då fick väl G till en rubrik "desperat kvinna på snart 50 söker "6" i hamnen", haha.
Det blev ju inte nåt med det i alla fall.

Väl i Helsingör så styrde jag Kian vidare ner mot Köpenhamn och Rödby. Efter Köpenhamn var det dags för att fylla upp tanken, snabbt avklarat och vi kände av att det började blåsa....BLÅSA var litet ord, det var full orkanstyrka som mötte oss och höll i sig en bra bit ner. Vi hamnade som sagt i stormens öga kan man väl lugnt säga, det smattrade mot bilen och det visade sig vara ekollon som kom farande, fint med träd efter vägen men man kan ju välja en lämpligare sort? (hörde att den stormen intog västkusten dagen efter).
Vi tog det lugnt och kom ur stormen efter ett tag och körde vidare. Färjan över till Puttgarten var lite försenad, på grund av lite blåst? Lite blåst bara, så det stoppade inte överfarten. Båten seglade iväg och vi med den över till Tyskland. Där hade inte vi färdriktningen helt klar i GPSen så det blev en liten extra runda,...men det gick ju bra det med. Koordinaterna var inte inlagda i den helt färdigt utan vi programmerade allt eftersom mot resans mål. En bit ner fick vi nästa sväng av orkanen, det var i mindre styrka än den som i Danmark. Det lugnade ner sig i alla fall och slutade regna, så färden kunde fortsätta i lugnare väder.
Sov sedan en stund på en parkering och rastade hundarna där på morgonkvisten. Försökte koppla upp på Hotspot punkt men det gick inte, vi hade inget tyskt mobilnummer och knappa in och köpte oss ingen heller. Telia skickade sms att man kunde surfa för 49: - per dag men eftersom vi inte skulle stanna så länge på vägen så brydde vi oss inte om detta.  Annars hade det varit gratis surf 1 timme om dagen om man hade haft tyskt tel nr på dessa Hotspot.Vi klarar oss i alla fall, lite geografi har man nog kvar i huvudet efter skolan? :)

Första dagens etapp blev runt 85 mil. Bra när man kan turas om och köra, så kan den andra sova en liten stund. Det gjorde vi inte så långa stunder eftersom det är så tråkigt att köra ensam. Bensträckare och hundrastning ungefär 2-3 timmars mellanrum uppskattades också. Blev inga bilder tagna i Tyskland, glömde bort det hela...att kamera var med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar