Summa sidvisningar

tisdag 29 november 2011

Lördag 26 november

Resan fortsätter igenom Tyskland och in i Belgien. Tror inte att det riktigt var den väg som jag hade tittat ut på viamichelin, då vår GPS spelat oss ett spratt tidigare. Vägarna gick upp och ner med höga höjder.
Här gick det åt bromsar....vilket också började höras. Bilder tagna från bilen, kanske inte helt i ordning men detta är en del av Belgien i alla fall. Grått och dimmigt, berg o dalar. Vi körde bara på mot Frankrike.










Här möttes vi av dom skitigaste toaletterna, fy vad folk kan vara grisiga. Det var ett ställe som inte hade toalett, där hade man tävlat i nåt...bilden från väggen får väl tala för sig själv, ....här kommer den.....jag gick inte ut i alla fall utan väntade tills vi kom till en tapp...



I Tyskland var det ofta betalning för att gå på toaletten vid serviceställena där var det rent och fint. Men även de toaletter som fanns på rastplatserna var rena men kallare förstås.

Resan gick vidare över Ardennerna och in i Frankrikes del av ardennerna där vi mötte vildsvin...Vi skulle stannat och ätit här men det var ju inte nåt som vi ville ha på menyn, endast kall mat o ville haft något varmt.


Härifrån skulle resan gå ner vidare mot Paris, vilket inte heller riktigt blev som planerat. (På tillbakavägen tar vi Paris by night.) GPS:en styrde oss in på alla de små gränder och diverse smågator, nattetid visserligen nu också, men det var för att undvika betalvägarna in i Paris. Här gick det åt många timmar, flera liter bensin och ännu mer på bromsbeläggen... och vi bestämde oss för att söka reda på en betalväg för att komma vidare lite snabbare. Ja, så körde vi på en betalväg, här fanns alla bensintappar som vi funderat på hur man hittar annars, här fanns också diverse serviceställen på tappstationerna. Men inte så mycket till hjälp var de heller för engelska språket var de få som kunde.
Vid "tullen" där man betalar gick första etappen på 20€, men om man ser till vad vi förbrukade på de små gränderna utanför Paris så var det väl värt det. Nästa etapp betalväg gick på 10€, men eftersom bromsarna börjat låta mer och mer så valde vi och köra på raka vägar istället.
Denna dag blev etappen längre, vi körde cirka 105 mil då vi ville ner till spanska kusten så fort som
möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar