Summa sidvisningar

söndag 26 februari 2012

3 februari - 26 februari

Februari blev kall månad....brrr. När Jimmy och Therése åkte, samma natt kom kylan, och tur var väl det att vi fick tillbaka extratäcket, annars hade vi frusit ihjäl näst intill. Nja, kanske inte helt och håller men nästan. Det är ju betongväggar utan isolering, stora skjutfönster som inte håller emot kylan så temperaturen var runt 15 grader inomhus emellanåt. De 2 små element som finns, var inte så mycket att hoppas på, de hann inte med att värma upp denna lilla lägenhet. Det var bara att klä på sig med extra tröja och se till att solen fick lysa in i rummen på dagarna så att det värmde upp.
De som bott här ett tag, säger att det har varit den kallaste vintern på länge, men det har det ju varit i stora delar av övriga Europa oxå.
Till och med Izzie tyckte det var kallt och ruggigt och hoppade under 2 nätter upp i våran säng, allra helst när vinden ven runt husknuten så den nästan kändes som om huset rörde på sig. Det tyckte jag också emellanåt men är på 12:e våningen så kanske det verkar mer än det egentligen är.
Några få mulna halvdagar har vi haft och 15 februari kom det faktiskt regn...
Men regnvädret stannade som tur var inte kvar, utan fortsatte bort nån annanstans.
Det stod i tidningen i veckan att det har varit den torraste vintern sen 40-talet, låter bra det...
och det får hoppas också att det fortsätter så tills vi har åkt hem. En månad kvar...tiden har gått otroligt fort.

G var iväg en tur till Belmandena hamn för att titta på båtar, en lite udda båt fanns där och givetvis en massa "vanliga" lyxbåtar, små båtar mm.


Födelsedag har vi också firat då G fyllde år. Det blev inte någon tårta...men den sedvanliga marknaden och hade tänkt en lunch men blev istället en stor öl hos Neil och Haley på Eazy Day´s.
Ny favorit har blivit avocadon, 1 kg för 1€= 8.80 Skr. Så det blir avocado varje dag.

På födelsedagskvällen tänkte vi oss ut och äta....kanske lite längre bort men hamnade i stort sett på andra sidan gatan på kinarestaurangen där. Strimlad biff med lök, ris med ägg och friterad (panerad) kycklingfile och jasminris och öl till, saknade kanske lite av kryddor i maten men blev i alla fall mätta och belåtna. Efterrätt orkade vid inte, vi hade ju ätit tapas när vi kom hem från marknaden också. Ibland har vi ätit "tapas" och sen inte orkat middag, korv och ost, oliver och picos mättar bra och det har plockat på sig lite extra här och där i kilon men än så länge kan man knäppa på sig gamla jeansen, så det kanske inte är så farligt i alla fall :)

Ny hobby på gång?....efter ett fynd med en hög, cirka 14 st golfklubbor i en container för ett ta sedan så fick dessa dammas av på Cabopino Golfen.





I lördags var vi på "flea market" i Fuengirola, en stor stor stor loppis, svårt att hitta parkering då hela södra spanien tycktes vara där. Massor med både bra och mindre bra saker och titta på,  där vi gick runt och kikade på golfbags, man kan ju inte släpa runt dom under armen på golfbanan. Fanns massor och med det också flera prisklasser. Den som vi till sist köpte för 8€ var av en svenska, som bott här i 21 år. Hon miste sin make för 2 veckor sen, men som hon sade att det var skönast för honom då han hade svår Parkinson. Hon tyckte det var roligt och prata på svenska, hon kom från skåne och gillade "gôteborska" accenten. En liten dammsugare hittade vi också, då det är svårt att sopa upp all sanden o moppa golv vill man inte varje dag heller, sen är den bra hemma på övervåningen. Så en större bil på hemresan hade varit idealet...haha.

Ikväll var vi rondell"hundar",......vi satt på balkongen och såg att några som också har hundar och som man har hälsat på ute + en dansk kille samlades nere vid rondellen. Så vi tog med oss öl och chips och gick ner. Paret som har hundarna, hon är från Frankrike, Paris, och han är spanjor, de har 2 barn en 11 årig pojke och 5 år flicka, sen så var det Lars från Danmark men har bott här nu i ett år och vill väl inte tillbaka till DK och kylan, han är arkitekt och har gjort lite jobb här nere och nu undervisat på skolan för blivande arkitekter. Sen var där ytterligare en fransyska och massor med barn som cyklade runt o fick cyklar lagade av Lars.
Mysigt och trevligt prat på engelska, franska, spanska, pyttelite svenska i två timmar tills solen hade gått och det började bli lite kyligare. Spanjorerna tyckte det blev lite kallt...:)

Rondellen med ett träd....bra sittplatser runt om
Nästa vecka har barnen lov här och det är också helgdag på tisdag Dia del Andalucia, olé, med gratis paella, flamenco show mm på gatorna...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar