Summa sidvisningar

söndag 12 februari 2012

16 januari - 25 januari

Tiden skenar iväg....hänger inte riktigt med och skriva här som jag hade tänkt från början. Har själv inte ens hunnit och träffa alla människor som maken har, när han varit ute på promenader med hundarna. Jag jobbar ju...och sen när jag tar en paus när solen blir för stark under några timmar så är han tillbaka redan.

Kustbevakningen ute på spaning
Lite spännande händer det av och till, en morgon såg vi kustbevakningen köra fram och tillbaka för att kolla vad dykarna höll på med. En var för långt ut så den bogserade dom in mot land. Den andre ville inte komma upp till ytan så då körde dom båten runt i cirklar tills han kom upp. Undrar vad dom sysslade med tro.
Det smugglas nog en del mellan länderna här utanför....så bevakning behövs.

Så har en moster och hennes man kommit ner från Finland runt 12 januari för att bo här nere i en månad,
- på gränsen mellan Torremolinos/Belmadena. Vi var iväg där och hälsade på en sväng och hittade gatan men inte husnumret. Mycket trånga enkelriktade gator. Vi parkerade en bit upp på gatan och jag gick neråt efter husnummerordningen. På andra sidan gatan efter en korsning står mostern och svarar i telefonen när jag ringer, så nu har vi hittat dom, ett kärt återseende efter många år. De hyr en trevåningslägehet/radhus med liten trädgård, mysigt men kanske inte helt hundvänligt då det inte fanns någon liten skogslängta att gå och rasta hundar i.
Vi tog en kopp kaffe och satt ute i solen och nöjt. Deras dotter med kille skulle komma ner i början av februari. 2 av våra barn kommer ner 26 januari.


Vi åkte iväg till Fuengirola och den vanliga tisdagsmarknaden när vi kom på att moster och hennes make ville kanske åka dit, så vi hämtade upp dom utanför deras.
Det blev en lite kortare runda eftersom de börjar packa ihop strax innan 14 en del och vi skulle köpa frukt och grönsaker. Mmm, avocadon har blivit en favorit, 1€ för 1 kg, så får de ligga och mogna, har nu så man kan få mogen avocado varje dag, nyttigt o gott!
Ett par salladsblad, avocado, tomatskivor, lite citron, salt, peppar-, alternativt varvat med ev. rostad brödskiva, rödlök, stekt bacon, grönmögelost ....så har man en god lunch eller som en del av middagen.

Lemoncurd har det blivit av 2 citroner + en paj som väl inte blev den bästa, hundarna tyckte den var ätbar.
Nu har vi fått köpt oss en liten juicepress också, så man inte behöver stå och vrida för hand....bara hålla apelsinhalvan o få färskpressad juice till frukosten. Det är något som man kommer att sakna i Sverige, tillgång till apelsiner för billigt pris att pressa, 5 kg kostar mellan 1,70€ och 2€ dvs under 18::- och då är det "riktig" juice man får. 5 kg räcker i 1 vecka för oss, hemma gick väl 1,5 liter köpejuice på ett par dagar.

Solen värmer än och det är behagligt, skönt.
Söndag åker vi med moster/maken upp till Mijas, först tar vi en promenad med hundarna uppe i stenbrottet och plockar med lite tändvirke/kottar till moster där de eldar med ved i öppna spisen.

Burrotaxin som väntar

Inne i själva centrala Mijas finns det burrotaxin, hästdroskor. Vi kikar också in i en liten ruin som finns där med en legend som denna platsen. Inuti är det första man möter en altare, smyckad och massor med blommor varje gång man kommer, man kan också tända ett litet elektriskt ljus o sitta i bänkraderna under tystnad. Det gör många som är där på besök. Väl värt ett besök. Vi har nu varit där några gånger och fler lär det väl bli när det kommer någon på besök.

Ermita de la Virgen de la Peña
Kapell som hittades 1520 sägs vara från 850. La Virgen de la Peña är Mijas skyddshelgon. Det sägs att det var här som helgonet visade sig för två herdar. Platsen kallas "El Compás", och namnet kommer av stadsmuren (La Muralla) som tidigare skyddade Mijas.
Gamla tjorfäktningarenan i Mijas

Vi tog en promenad runt staden och upp till gamla kyrkan, där också en liten tjurfäktningsarena ligger. Vi gick inte in i den utan nöjde oss med att titta på utsidan. Det som man förundras över är hur i all sin dar klarar sig dessa försäljare här med samma sorts skinnjackor mm i mängder av butiker. Den ena bredvid den andra, ibland med ett cafe eller en bar emellan eller en souvenirbutik. Inte är dom särskilt billiga heller och skulle man få för sig att prova en jacka, vilket jag gjorde förra året när vi var var här...så vill dom nästan inte släppa ut en ur butiken förrän man har köpt en fast man har sagt att man bara vill titta. Fick ner priset till halva men hade inte tänkt och köpa någon just då heller för runt 2500:-. Lädervaror finns det gott om från plånböcker, väskor, bälten, jackor, kappor, kappor med skinn o päls.
Det fanns bara sittplatser kvar på skuggiga ställen på alla de små cafeer, så någon kopp kaffe blev det inte. Vi tog en sväng upp till vårt "kaffeställe" men där var vägen avstängd för arbete just då. Istället åkte vi hem till oss och tog en kopp kaffe och lite småplock och äta.

Snart kommer våra barn ner....:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar