Summa sidvisningar

lördag 5 maj 2012

12 april till 25 april

Nu börjar det närma sig slutet, har bara ett par veckor kvar...

Söndag den 15 april var lite grått väder på gång, inget som var bestämt eller planerat inför dagen så efter sen frukostbrunch bestämde vi oss för att ta en tur mot Estepona och området runt omkring. Eventuellt ett annat alternativ till boende för nästa gång, får fundera vidare på detta. Stannade i hamnen inne i Estepona och var ner till båtarna där och tittade. Ett engelskt par som G lärt känna tidigare skulle ha en bar någonstans längs stranden, men han hade inte koll på exakt var dom befann sig, så inte lätt att hitta någon på måfå, det kryllar ju av barer. Det skulle vara en lång strand där man drog upp småbåtarna på land. En bit längre bort såg man något sådant skymta men inte säker på att det var där.

Vi började åka hemåt igen och var på väg in i Sabinillas, där vi tog av en avfart och stannade. G försökte ringa John men inget svar. Vi bestämde att ta en tur ner och se på stranden här och hittade en fin strandpromenad. 
Sabinillas strandpromenad

Stranden på Sabinillas
Vi promenerade en bit på den och såg då att det var stranden med småbåtar där dom hade dragit upp dessa på land och bara nästan runt hörnet hittade vi en pub....där John och hans bror var igång med att servera gäster. John berättade att det var lite kyligare idag och inte så mycket folk. Men till sommaren har de ett kanonläge alldeles vid stranden så då får vi hoppas att det blir folk. Sabinillas är inte lika turistexploaterat ännu som övriga Costa Del Sol städerna, men har en härlig strand och är en liten fiskeby som fortfarande lever på detta. Han berättade att dom blivit väl emottagna av befolkningen där och fått en hel del hjälp av byborna.
Johns Pub Palms i Sabinillas
 Öl med tilltugg, oliver och chips, inte alls dumt.....Besök Palms på Sabinillas strand om ni har vägarna förbi. Han har en bra meny med lite smårätter och dryck. Kollade inte så noga om han hade mer i maträtter men det räcker gott och väl för en liten fika.

Tisdag 17 april var det som vanligt marknad, en snabb tur in och handla lite frukt och grönt.
Kommer att sakna denna veckovisa vitaminkick...suck, priset för 1 kg jordgubbar 1,20 € ca 10 kr
Efterrätt....jordgubbar och grädde

Veckan bara rusade iväg och söndag 22 april lovade strålande väder så då bestämdes det att ha barbeque på beachen nedanför lägenheterna. Det var våra goa vänner/grannar som vi lärt känna under det här året i området. Solen lyste och värmen flödade på, runt 26 grader varmt....och det var några som inte tänkte sig för utan brände sig i solen....
Hotties on the beach

Angelica och Gertie( tyska från Hamburg som är nere några veckor då och då)

Dopp i havet

Grillmaster vänder på biffen

Barnen njuter

Play on the beach

En helt underbar söndageftermiddag på stranden, i april.....gott eller hur?


Tisdag den 24 april blev sista marknadsdagen och handla, inte så mycket frukt och grönt denna gång då vi skulle hem i slutet på veckan. Letade efter omogna avocados men nu fanns det bara sådana som var mogna, jag som hade tänkt ta med ett lass hem....hemma säger dom att att en ätmogen avocado kostar runt 11:- kr??? här kostar 1 kg 1-1,25 € dvs runt 10 kr. Hm, det lär inte bli avocado dagligen hemma heller....

Nu är det bara en knapp vecka kvar, vi har bestämt oss för att åka hemåt redan på torsdag kväll/natt för att slippa trafiken på fredag. Det är ju långhelg här också med klämdag på valborg och 1 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar